Algeco toimittaa leirin Ruotsin suurimpaan asuntolaitokseen

Skellefteåan on rakenteilla yksi Euroopan suurimmista akkutehtaista. Vain muutaman kilometrin päässä kaikki rakennustyöntekijät ja urakoitsijat asuvat Algecon kehittämissä väliaikaisissa moduuleissa.

”Algeco on todella onnistunut. Olemme erittäin tyytyväisiä”, sanoo projektijohtaja Mikael Lindmark.

Northvoltin tehtaalla työskentelee muutaman vuoden kuluttua noin 3 000 ihmistä, ja se pystyy tuottamaan akkuja jopa 800 000 autoon vuodessa. Urakoitsijat ja alihankkijat asuvat 173 Algeco-moduulissa tehtaan rakentamisen ajan.

Hotellin standardihuoneita on yhteensä 440, Mikael Lindmark kuvailee urakkaa:


”Valinta osui Algecoon useiden syiden perusteella. Kyse ei ollut vain hinnasta, vaan heillä on mielenkiintoinen kokonaiskonsepti sekä suunnittelun että organisaation osalta. Tärkeä yksityiskohta oli myös heidän lukuisat referenssihankkeensa. Se osoittaa, että he pystyvät toimittamaan tämäntyyppisiä ratkaisuja.”

Suunnitelman mukaan väliaikaisia moduuleja käytetään Skellefteåssa seuraavien kolmen-viiden vuoden ajan. Sen jälkeen Algeco käyttää niitä uudelleen uusissa hankkeissa, mikä on yksi moduulien rakentamisen eduista.

Mutta asiakkaallekin on useita positiivisia puolia, Mikael sanoo:

”Hankkeen koko on merkinnyt sitä, että meillä on valtava asuntojen tarve. Niiden on täytettävä nykyiset vaatimukset, säilytettävä korkea taso ja oltava käytössä vain tietyn ajan. Ja juuri tämän Algeco on toimittanut.

Tällä hetkellä meillä on käynnissä perustaminen ja luovutus on lähellä. Se tarkoittaa, että laajennamme 220 uudella huoneella.”

Moduuleissa on myös jännittäviä erikoisominaisuuksia. Niihin kuuluu kasvontunnistus kaikissa ovissa, mikä tekee hankkeesta avaimeton.

”Tämän mahdollisuuden tarjosi Algeco, mikä on etu nykyaikana. Tämä vähentää fyysisen kontaktin tarvetta ja on erittäin yksinkertaista ja kätevää”, Mikael sanoo.