Hopeaa EcoVadisilta Algeco Nordicsille: "Selkeä todiste kestävyydestä"

Algeco Nordicsin ESG-työ kantaa hedelmää. Nyt moduuli- ja konttiyritys on saanut EcoVadisilta hopeatason –tämä tarkoittaa, että Algeco sijoittuu maailmanlaajuisesti kestävyyden osalta 15 prosentin parhaimmistoon.
– Tämä on selkeä todiste kattavasta työstämme näissä kysymyksissä, sanoo Kristian Grimsbo, markkinointi- ja ESG-johtaja.

EcoVadis on yksi maailman arvostetuimmista alustoista yritysten kestävyysarviointeihin. Saimme äskettäin tämän vuoden arvioinnit, ja niissä Algeco Nordics sai hopeaa ESG-työstään koko pohjoismaiselle organisaatiolleen.
– Kestävyys on äärimmäisen tärkeää meille. Tämä on tunnustus sitoutumisellemme ja inspiroi meitä jatkamaan työtämme, sanoo Kristian Grimsbo.

Riskit sekä mahdollisuudet ESG- ja kestävyyskysymyksissä muuttuvat yhä tärkeämmiksi riippumatta alasta. Algecolle tämä tarkoittaa määrätietoista työtä kiertotalouden ja sosiaalisen kestävyyden integroimiseksi kaikkiin liiketoiminnan osa-alueisiin. Moduuliratkaisuista, jotka tuottavat vähän hiilidioksidipäästöjä, eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja sosiaaliseen vastuuseen. Algeco Nordics panostaa voimakkaasti uusiutuvaan energiaan, aurinkopaneelien asennukseen ja erityisesti työntekijöidensä hyvinvointiin.

Kaikille työntekijöille tarjotaan mm. mahdollisuus työskennellä hyväntekeväisyysjärjestössä yhden päivän vuodessa palkallisella työajalla. Lisäksi kaikki toiminnot ovat ISO-sertifioituja. Sähköistäminen on toinen painopistealue.
– Tällä alueella Norja on edelläkävijämaa, jossa 90 prosenttia autokannasta on jo sähköistetty. Vuoden loppuun mennessä tämä luku on 100 prosenttia. Myös muissa Pohjoismaissa tämä työ on käynnissä, sanoo Kristian Grimsbo.

Kristian Grimsbo, ESG & Marketing Director Algeco Nordics

Perustamisestaan lähtien (vuosi 2007) EcoVadis on arvioinut ja luokitellut kymmeniätuhansia yrityksiä ympäri maailman. Tänä vuonna eri tasojen vaatimuksia on kiristetty, mikä on tehnyt korkeimpien arvosanojen saavuttamisesta entistä vaikeampaa. Vertailu muihin arvioituihin yrityksiin osoittaa, että Algeco kuuluu parhaimman 15 prosentin joukkoon.
– Olemme tietenkin ylpeitä tästä. Erityisesti sen vuoksi, koska meidät on arvioitu kaikkien toimintojemme osalta Pohjoismaissa ja Virossa. Emme valinneet helppoa tietä. Jos meidät olisi arvioitu maa kerrallaan, olisimme varmasti saaneet korkeampia yksittäisiä arvosanoja. Mutta tavoitteenamme on ylläpitää korkeaa standardia läpi linjan, sanoo Kristian Grimsbo.

Algeco Nordicsin matka kohti kestävyyttä on jatkuva prosessi, jossa yritys pyrkii jatkuvasti muuttamaan ja parantamaan työskentelyään. Tämä sisältää muun muassa ainutlaatuisen liiketoimintamallin Loops within loops – joka näyttää ja selittää Algecon tuotteiden elinkaaren.
– Nostamme päättäväisesti sekä jatkuvasti toimintamme vaatimustasoa edistääksemme kestävämpää tulevaisuutta. Loops within loops auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme kaikilla ESG-alueilla.

Lue lisää Algecon ESG- ja kestävyystyöstä täällä.

Sieltä löytyy myös emoyhtiö Modulaire Groupin uusin ESG-raportti.