Ravintola-alalta rakennusmestariksi ja lopulta Algecolle

Tässä sitä nyt ollaan, sanoo Tero-Ville Tuominen ja kertoo olevansa alanvaihtaja. Rakennusala alkoi kiinnostaa ja Tero-Ville opiskeli rakennusmestariksi.

Olen ollut aiemmin töissä uudisrakentamisen parissa pientalopuolella, teimme esimerkiksi rivitaloja. Työskentelin silloin työpäällikkönä. Minulla on paljon talotekniikan osaamista, jota pyrin hyödyntämään nyt täällä Algecolla, etenkin, kun teemme muutostöitä puurunkoisiin tiloihin.

Osallistun tilamoduulien valmisteluihin Nurmijärvellä hallissamme tuotannon porukan kanssa sekä vastaan työmaiden johtamisesta, kun tila siirtyy tuotannostamme asiakkaalle ja sitä lähdetään asentamaan kohteessa. Olen työmaalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja vastaan siitä, että tilat saadaan asennettua ja luovutettua asiakkaalle vaatimusten mukaisesti valmiina aikataulussa. Kuljen ympäri Suomea, työ on liikkuvaista. Toimistopäiviä tulee harvemmin, sen mukaan mitä on meneillään. Noin puolet töistä tapahtuu asiakaskohteessa, kertoo Tuominen työpäiviensä kulusta.

Projekti kestää viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen tilauksesta. Joskus tulee oltua pidempäänkin poissa, tämä on työn plussa ja miinus. Kun kertyy paljon matkapäiviä, näkee paljon paikkoja ja tapaa ihmisiä. Tässä on paljon tien päällä ja auton ratti on tuttu paikka. Toisaalta se pitää työn mielenkiintoisena, kun ei ole jumissa yhdessä paikassa. Pitkät työmatkat vievät Lappiin asti ja kivoimmat muistot työreissuilta muistuu mieleen uusista paikoista Lapin maisemissa ja leppoisista ihmisistä Sodankylässä ja Kevitsan kaivoksilla.

Tuominen on viihtynyt Algecolla nyt reilun vuoden ajan ja kertoo työporukastaan: Algeco Suomi on pieni tiivis porukka, meitä on kymmenkunta henkeä. Kaikki tulee heti tutuksi ja tästä pidän. Myös ala kehittyy koko ajan. Talotekniikka kehittyy ja siihen asetetaan uusia vaatimuksia, joiden mukaan myös omaa työtä pitää kehittää.

Tuominen tiivistääkin, että Algecon liiketoimintamalli on kaiken tekemisen keskiössä: Kehitämme ratkaisuja, jotta tiloja voidaan käyttää mahdollisimman pitkään, uudelleen ja uudelleen. Tämä poikkeaa normaaleista työmaista, koska Algecolla toimimme tilamoduulien kanssa. Tässä on erilaista vaihtelua kuin perinteisellä rakennustyömaalla ja ihan erilainen ajattelutapa ympäristöön kohdistuvasta rasitteesta. Pyrimme minimoimaan kaiken jäännösjätteen.

Kuka: Tero-Ville Tuominen
Ikä: 45-vuotta

Perheellinen, asun Lahdessa.
Harrastukset: Liikunta eri muodoissa.