Tämä voi olla seuraava toimistotila

Moduulien, parakkien ja konttien uudelleenkäyttäminen on hyväksi ympäristölle ja liiketoiminnalle.

Covid-19-testauslaitos, joka oli ennen lastentarha. Sitä ennen se toimi valvonta-asemana Norjan ja Ruotsin rajalla. Aiemmin se toimi Equinorin toimistona – tässä esimerkkejä uudelleenkäyttämisestä ja elinkaariajattelusta

Uudelleenkäyttö ja kiertotalous eivät ole vain ilmiöitä, joihin yksityiset kuluttajat ovat sopeutuneet jakamalla autoja ja myymällä käytettyjä sohvia. Ne ovat vahvasti läsnä myös modulaariliiketoiminnassa. Modulaariset rakennukset, kontit, säiliöautot ja muottikalusto - kaikki se voidaan vuokrata ostamisen sijasta ja sitä voidaan käyttää moneen kertaan.

Vuokraustoiminta on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja yhä useammat ihmiset ovat havainneet vuokraamisen edut omistamisen sijaan. Modulaarisen teollisuuden kasvun tärkeitä syitä ovat uudet sertifiointijärjestelmät, paremmat ja joustavammat tuotteet sekä uudelleenkäytön käsitteen korostuminen.

Norjan Algeco toimitusjohtaja Simon Ruud sanoo: ”Asiakkaan ei tarvitse investoida kalliisiin tuotteisiin, jos tarve on väliaikainen tai  se vaatii skaalautuvia ratkaisuja. Asiakas voi keskittyä olennaiseen ja me voimme tarjota tilapäistä asumis- ja lounastilaa rakennusaikana.”

Algeco toimittaa modulaarisia rakennuksia, kontteja, säiliöautoja ja rakennustarvikkeita julkiselle ja yksityiselle sektorille, koulutukseen, hoitolaitoksiin, tiestöön, infrastruktuuriin ja energia-alalle.

Teräskontti kestää 20-25 vuotta, ja sen voi vuokrata kahdeksi- 4 vuodeksi kerrallaan. Puukonttien käyttöikä on hieman lyhyempi. Kummassakin tapauksessa yksiköitä voidaan käyttää useita kertoja ennen kuin ne ovat elinkaarensa päässä. Tämä hyödyttää ympäristöä ja tukee kestävää kehitystä.

Malthus Uniteam, Wexus Group, Temporary Space Nordics ja Algeco yhdistivät voimansa yhden tuotemerkin, Algecon, alle. Modulaire Groupin omistamalla Algeco on pitkä historia - se itse asiassa keksi modulaarisen rakentamisen käsitteen vuonna 1955. Kun nämä neljä yritystä yhdistyivät, emoyhtiön ja neljän Pohjoismaan useiden vuosien kokemus ja osaaminen koottiin saman katon alle.

Kun niiden voimat yhdistyvät, kestävyystoimenpiteiden jalanjälki on paljon suurempi.

Algeco Nordicin projektijohtaja Karl Erik Valentin Hansen sanoo:

”Meillä on mahdollisuus olla suurin toimija, joka tekee muutoksia. Tukenamme on suuri yritys, jolla on kokemusta ja ratkaisuja eri puolilta Eurooppaa, joista voimme hyötyä. Voimme jakaa kokemusta ja osaamista koko Euroopassa.”

”Voimme olla liikkeellepaneva voima hyvien ratkaisujen aikaansaamiseksi kestävyyden ja tehokkuuden alalla. Vähennämme kuljetuksia ja löydämme ratkaisuja teknisiin vaatimuksiin ja tuotekehitykseen”, sanoo Simon Ruud.

Moduulirakennuksen pystyttäminen kahdessa tai kolmessa viikossa - olipa kyseessä sitten koulu, päiväkoti, majoitustila tai toimisto – on tärkeä tekijä asiakkalle ja ympäristölle.

”Mielestäni mahdollisuudet ovat valtavat. Nykyisin toimittamiemme moduulien laatu on yhtä korkea kuin pysyvien rakennusten. Materiaalien kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön panostaminen jatkuu. Meidän on saatava viranomaiset ja asiakkaat ymmärtämään tämän merkitys”, sanoo Karl Erik Valentin Hansen.

Moduulirakennusteollisuus ja Algeco työskentelevät hankkeessa, jossa uusissa moduuleissa käytetty muovikääre vaihdetaan moduulin suojukseen.

”Tämä vähentää muovin käyttöä huomattavasti, ja lisäksi tämä ratkaisu on tehokkaampi rakennustyömaalla. Tämä on askel, jonka otamme vuonna 2021”, Hansen sanoo.