Kuutamokeikalla Helsingin ydinkeskustassa

Fabianinkadun ja Esplanadin kulmassa oleva rakennushistoriallisesti arvokas valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolna peruskorjattiin vuosien 2021-2023 aikana.  

Algeco toimitti kohteeseen remontin ajaksi työmaatilat, jotka sijoitettiin kapeaan tilaan Fabianinkadulle. Työmaatilojen sovittamisessa paikalleen tehtiin tarkkaa suunnittelutyötä ja Algecon modulaarisella ratkaisulla saatiin toteutettua asiakkaan tarpeisiin toimiva kokonaisuus kapeaan katutilaan.  

Helmikuussa 2023 peruskorjaustyömaa oli saatu siihen valmiuteen, että työmaatilat voitiin purkaa kohteesta. Algecon tiimi kumppaneineen lähti myöhäisillan vuoroon kirkkaassa kuutamossa toteuttamaan tilojen purun ja poiskuljetuksen. 

Katutyölupa alkoi kello 21, jolloin katu saatiin suljettua muulta liikenteeltä. Paikalla oli nosturi ja nostoammattilainen, kuljetuskumppanimme, peruskorjauksen suorittanut urakoitsija, jolle työmaatilat oli vuokrattu, sekä Algecon oma asennus/purkutiimi kumppaneineen.  

Tilat oli sijoitettu 3 kerrokseen, 6 kappaletta jokaisessa kerroksessa, eli yhteensä 18 työmaatilaa. Kaikki osapuolet toimivat tilojen purkuprojektissa saumattomassa yhteistyössä. Algecon asentajat olivat valmistelleet tilojen saumojen purut ja kuljetussuojaukset etukäteen. Nostojen yhteydessä asentajamme varmistivat tilojen kiinnitykset nostoliinoihin, nosturin kuljettaja toteutti sentin tarkat nostot ja kuljetusliikkeen ammattilaiset huolehtivat tilojen lastauksen autojen kyytiin. Yhteen rekkaan mahtui 3 tilaa, joten yksi kerros eli 6 tilaa mahtui kahteen rekkaan ja yhden kerroksen purkutyöt olivat valmiina reilussa tunnissa. Koko väliaikaisrakennus oli purettuna reilussa kolmessa tunnissa ja viiden tunnin jälkeen Algecon kuutamokeikka oli tehokkaan toiminnan ansiosta työmaan osalta kokonaisuudessaan valmis. 

Voitiin myös todeta, että Algecon kermanväriset työmaatilat sopivat Helsingin ydinkeskustan historiallisten arvokiinteistöjen kylkeen värityksen puolesta täydellisyyttä hipoen. 

Smolna  
Smolna on Helsingin Kaartinkaupungin kaupunginosassa sijaitseva empiretyylinen rakennus, joka nykyään toimii valtioneuvoston juhlahuoneistona. Vuonna 1822 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Carl Ludvig Engel. Smolna on historiansa aikana toiminut muun muassa Suomen kenraalikuvernöörin ja valtionhoitajan virka-asuntona, Keisarillisen Aleksanterin-Yliopiston päärakennuksena sekä Helsingin punakaartin päämajana.