Työyhteisön ilmapiiri hitsautui yhteen Algecon tiloissa

Siilinjärven kunnantalolla oli ollut ongelmia huonon sisäilman vuoksi jo pidemmän aikaa. Toimitilapäällikkö Jukka Kellokumpu lähti etsimään ratkaisuja ja kartoittamaan tarpeita, jotta tilanne saataisiin ratkaistua. Tilanteessa erityisen tärkeää oli saada henkilöstö taas viihtymään työpaikalla terveellisessä ympäristössä.

Kun lähdimme kartoittamaan tarpeita, homma lähti hieman elämään ja kehittymään. Totesimme, että tarvitaan myös lisää tilaa. Kun olimme päässeet yhteisymmärrykseen tilojen tarpeesta teimme julkisen kilpailutuksen. Tilojen käyttäjäryhmä tulisi olemaan kunnantalon työntekijät, kertoo Kellokumpu. 

Algeco toimi tarjouksen jättämisen aikaan vielä vanhalla nimellä, mutta tosiaan voitti kilpailutuksen. Hinta oli ratkaiseva tekijä, mutta toki muidenkin määreiden piti täyttyä. Saatu tarjous oli selkeä. Tiloihin tarvittiin myös jäähdytys ja lämmitys, sekä erityisen tärkeä S2 sisäilmaluokka. Meillä oli jo omat kalusteet, joita halusimme hyödyntää. Halusimme oman tilan jokaiselle henkilökohtaisesti, tarvittiin siis omia toimistoja sekä muutama suurempi yhteistila, muistelee Kellokumpu projektin alkua. 

Algeco järjesti tiloihin myös taukotilat sekä suihkut ja vessat. 

Ei meillä ollut tällaisista modulaarisista tiloista kokemusta ihan tällaisenaan. Kaikki sujui hyvin. Viilasimme pohjakuvaa ja lopulta suurensimme vielä tiloja lisää. Toimistoja tuli lisää neljä huonetta. Algecon tilojen muokkaaminen sujui vaivattomasti, kerto tyytyväinen Kellokumpu.

Algecon modulaariset tilat muokkautuvat tarpeiden muuttuessa. Tässä tapauksessa tiloja käytettiin viiden vuoden ajan. Asiakas hoiti Siilinjärvellä perustukset ja Algeco toimitti tilat, ja hoiti lopputyöt ja asennukset. 

Oli vain muutama asia, jota piti muokata jälkikäteen, kuten valaistus. Näihin oltiin erittäin tyytyväisiä. Taukotila oli hyvä, ja itse asiassa yhdestä vessasta tehtiin lopulta siivouskomero. Viilennys toimi hyvin tehokkaasti kesällä. Jokaisella oli 10 neliötä per henkilö. Tosin jossain huoneessa oli pöydät neljälle, ja 21 neliötä, mutta kyllä siinä tila riitti. Kaikki täällä tekevät perus toimistotyötä ja tänne vedettiin myös hyvä nettiyhteys. Lopulta kaikki eivät olisi halunneet lähteä edes pois, summaa lopulta Kellokumpu koko projektin. 

Yhteenvetona Kellokumpu vielä tiivistää tyytyväisyyden: Tilat olivat hyviä ja näppäriä. Porukka hitsautui yhteen, kun oltiin samoissa tiloissa. Ilmapiiri parani. Yhtenäisyys kasvoi.


Kuva1: Tupakeittiössä voi valmistaa ruokaa ja viettää taukoa
Kuva 2: Lasiovista tulee mukavasti valoa tiloihin